3 tips om je gebit goed te verzorgen

Het onderhouden van je gebit zorgt ervoor dat deze op lange termijn mee gaat. Natuurlijk kan je altijd terecht bij een tandarts, mocht het al te laat zijn. Om ervoor te zorgen dat het enkel alleen bij een tandartscontrole blijft, hebben we 3 tips opgesteld voor het verzorgen van je gebit.

De tandenborstel

Tegenwoordig is er een ruim assortiment aan tandenborstels.Toch komt het nog vaak voor dat mensen voor een handmatige tandenborstel gaan. Deze tandenborstels zijn beduidend minder effectief. Wij raden aan om een tandenborstel te nemen die aansluit bij uw tandvlees. Bij gevoelig tandvlees is het beter om een tandenborstel aan te schaffen met zachtere haren. Daarnaast zijn ze elektrische tandenborstel vaak voorzien van een tongschraper. Op de tong bevinden onwijs veel bacteriën die leiden tot een slechte adem.

Het vermijden van een slechte adem

Om zowel je gebit als adem goed te houden raden we aan om te gaan beginnen met flossen.Etensresten blijven ongemerkt tussen de tanden, wat uiteindelijk tot het ontstaan van gaatjes leidt. Naast het flossen van tanden, kan je ook aan de slag gaan met het regelmatig spoelen van de mond. Daarnaast is het belangrijk om een soort tandpasta te kiezen die aansluit op je behoeftes. Ben je opzoek naar een tandpasta die helpt bij ontstoken tandvlees? Dan heeft Parodontax bijvoorbeeld een tandpasta speciaal voor jou.  

Tandenpoetsen op de juiste manier

Allereerst is het belangrijk om 2 keer per dag tanden te poetsen. Ondanks dat dit zo simpel klinkt, houdt lang niet iedereen zich hieraan. Wij raden aan om dit vlak na het ontbijt te doen en na het avondeten. Daarnaast is het belangrijk om volgens de drie B’s te poetsen. Dit is de boven-, binnen- en buitenkant. Mocht je nu op zoek zijn naar een tandarts in Almere? Kijk dan vooral even bij YourDental. Zij kunnen nog verder advies geven over het optimaal onderhouden van jouw gebit

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.