4 tips om snel fit te worden

Als je je wat minder fit voelt heeft dat vaak meerdere redenen. Misschien slaap je onvoldoende of is er sprake van stress. Minder bewegen dan je eigenlijk zou moeten is ook een oorzaak van je minder fit voelen. Het is de moeite waard om daar wat aan te doen, want als je fitter bent is dat goed voor je gezondheid. Met een goede gezondheid ben je minder gevoelig voor virussen en verkoudheden. Als je fit bent loop je ook minder kans om ernstige klachten te ontwikkelen, zoals overgewicht, diabetes, hart- en vaatziekten of problemen met bewegen.

Kom in beweging

Fitter worden doe je door naar buiten te gaan. Het is niet meteen noodzakelijk om te gaan joggen of hardlopen. Gewoon dagelijks wandelen of fietsen is al voldoende. Wie echt gaat sporten kan het beste sportkleding van La Sportiva bestellen. Met deze kleding word je goed gezien en ervaar je extra comfort tijdens het sporten. Het is ook verstandig om goede sportschoenen aan te schaffen. Want zelfs als je alleen maar regelmatig gaat wandelen kun je door het verkeerde schoeisel blessures oplopen.

Pas het eetpatroon aan

Overgewicht is sowieso een aandoening waardoor je je niet fit voelt. Wie daar last van heeft zou in eerste instantie zijn eetgewoonten moeten aanpassen, liefst in combinatie met regelmatig een wandeling maken. Je zal zien dat dagelijks gemiddeld 7000 stappen zetten in combinatie met een matige maaltijd als snel tot resultaat leidt. Laat je niet verleiden tot een crash dieet, want dan houdt het gewichtsverlies geen stand. Het gaat er om dat je voor de lange termijn andere eetgewoonten ontwikkelt.

Dagelijks leven

Fitter worden kun je ook doen door in je dagelijks leven andere beslissingen te nemen. Het is beslist niet nodig om voor elke boodschap de auto te pakken. Je kunt ook naar de winkel lopen of de fiets pakken. Als je veel last hebt van stress kun je proberen de oorzaak daarvan weg te nemen. Je wordt ook fitter van een goede nachtrust. Wie de gewoonte heeft om laat naar bed te gaan kan proberen daar verandering in te brengen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.