5 veelvoorkomende tand kwaaltjes

Tandverzorging is uitermate belangrijk. Met een goede elektrische tandenborstel en goede tandpasta ben je al een heel eind op weg. Het is ook belangrijk om regelmatig te flossen en te ragen. Bovendien vergeten velen hun tong te reinigen gedurende dit proces. Ook die mag uiteraard niet vergeten worden. Een jaarlijkse tandartscontrole mag niet missen, evenals een reinigingsbeurt bij de mondhygiënist. Op die manier kan het gebit goed gereinigd worden en kunnen kwaaltjes al vroeg geconstateerd worden. Het is logisch dat men bij klachten zijn tandarts raadpleegt. Maar er zijn genoeg tandproblemen die ongemerkt hun gang kunnen gaan als tandartsbezoek verwaarloosd wordt.

Ongemerkte tandproblemen

Tandenknarsen is een van de ongemerkte tandproblemen die vaak voorkomt. Dit gebeurt onbewust en laat geleidelijk schade achter aan de tanden. Kinderen hebben er last van. Maar het komt ook zeker voor bij volwassenen. Vooral in hun slaap. Het is dus erg moeilijk om af te leren. Gelukkig bestaat hier een oplossing voor. Tandartsen kunnen een op maat gemaakt bitje maken zodat de tanden niet tegen elkaar zullen schuren. Een ander veel voorkomende kwaal is tandvleesontsteking. Dit is heel vervelend om te hebben. Het tandvlees zwelt op en bloedt vaak tijdens het poetsen. Dit kan komen door slechte mondhygiëne, maar het kan ook worden veroorzaakt door te hard poetsen. Daarnaast zijn gaatjes een sluipende tandprobleem. In het begin heeft men er geen last van. Ze moeten echter wel behandeld worden anders zal men er natuurlijkerwijs wel last van krijgen. Tandartsen als Your Dental handelen dergelijke tandproblemen met gemak af.

Opvallende tandproblemen

Een heel bewust gebitsprobleem is slechte adem. Allereerst kan slechte adem worden veroorzaakt door voeding of drank. Zo hebben alcohol, knoflook en sigaretten erg slechte invloed op de mondgeur. Daarnaast kunnen bacteriën op de tong leiden tot een slechte adem. Een tongreiniger zal daarbij kunnen helpen. Een ontstoken tand of ontstoken tandvlees kunnen ook mogelijk de oorzaak zijn van deze nare kwaal. Een ander veel voorkomend tandprobleem zijn aften, oftewel de pijnlijke zweertjes in de mond. Velen hebben er last van. Dit kan worden veroorzaakt door meerdere factoren. Slechte mondhygiëne is daar een van. Lokale tandartsen zoals tandarts Almere kunnen ook helpen met het verhelpen van dit soort problemen. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.