Hoe houd je een gezonde relatie?

Je ziet het om je heen veel gebeuren de laatste tijd om je heen in je eigen vrienden of kennissenkring, is het bij jou zelf ook wel gebeurd of voel je het misschien al aankomen? Scheiden. Scheiden is nooit leuk, maar soms kan het in bepaalde opzichten wel beter zijn voor beide partijen. Misschien voel je zelf de bui al wel hangen en wilt je partner van je scheiden. Je kan zo veel je best blijven doen als je wilt, maar vaak heeft dit geen zin. Hoe houdt je nu een gezonde relatie met je partner zonder dat het uitloopt in een (vecht)scheiding?

Tips om je relatie gezond te houden

Je relatie gezond houden is belangrijk. Misschien denk jij hier te makkelijk over en vind je het toch moeilijker dan je denkt. Dat kan. Hier zijn dan ook een aantal tips hoe je je relatie het best kan onderhouden;

  • accepteer elkaars persoonlijkheid. Misschien denk je wel dat je partner in de loop van de tijd verandert en wacht je daarop. Dit heeft geen zin, want het zal toch niet gaan gebeuren. Ga dan ook zoeken naar een manier hoe je met de verschillen om kan gaan.
  • blijf leuk en aantrekkelijk voor elkaar. 
  • geen hoge verwachtingen hebben in een relatie. Een relatie zonder ruzies of wat mindere momenten bestaat niet. Minder fijne momenten horen er nou eenmaal bij en misschien maakt zo’n moment dan ook weer iets bijzonders in jullie relatie.
  • waardeer elkaar. Niks is zo belangrijk als elkaar waarderen. Doet hij iets een keer voor jou, waardeer het en doe ook een keer iets terug voor hem.
  • complimenteer elkaar regelmatig. 

Gestrande relatie

Zit het al veel langer mis tussen jou en je partner en hebben jullie het idee om dan te gaan scheiden? Denk er misschien dan eerst nog eens een keer over na voordat je echt de knoop doorhakt. Een scheiding brengt namelijk veel gedoe met zich mee. Ineens moet je veel dingen regelen waar je nooit over nagedacht hebt en wanneer jullie samen kinderen hebben, hoe ga je dan hiermee om? De scheidingsmediator zal jullie hierbij helpen. Vooral als je er emotioneel erg last van hebt, kan zo’n derde partij makkelijk zijn om wat zaken te regelen zoals bijvoorbeeld een advocaat, maar ook om goed te kunnen communiceren met je (ex)partner. Wil jij graag zo’n derde partij op locatie? Neem dan eens contact op met scheidingsmediators in jou buurt zoals mediator Enschede.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.