Waar moet je op letten bij het aanschaffen van lenzen?

Wanneer je wilt lenzen wilt dragen, dan is het erg belangrijk dat je rekening houd met bepaalde punten. Lenzen zijn namelijk niet voor iedereen geschikt. Hier lees je meer informatie over de punten waar je rekening mee moet houden als je lenzen wilt gaan dragen. 

Laat je ogen altijd opmeten

Als je al een bril draag en wilt gaan overstappen naar het dragen van lenzen, houd er dan rekening mee dat je ogen wellicht achteruit zijn gegaan. Het is daarom belangrijk dat je voordat je lenzen aanschaft eerst je ogen opnieuw laat opmeten door een opticien. Als je gelijk aangeeft dat jij lenzen wilt gaan dragen, dan gaat de opticien ook kijken of je ogen wel geschikt zijn voor lenzen. Niet iedereen zijn of haar ogen zijn namelijk geschikt voor lenzen. Als je ogen niet geschikt zijn voor lenzen en je draagt ze toch, dan kan je permanente schade toebrengen en dat wil je liever voorkomen. 

Lenzen kunnen prijzig zijn

Het dragen van lenzen is duur vergeleken met het dragen van een bril. Een bril kost eenmalig honderden euro’s maar lenzen moet je maandelijks opnieuw bestellen. Je bent dan al snel elke maand dertig tot vijftig euro per maand kwijt. Het is belangrijk dat wanneer jij lenzen gaat bestellen, dat je altijd lenzen van kwaliteit koopt. Onze ogen zijn namelijk zeer gevoelig en kunnen snel beschadigen. Goedkope lenzen van mindere kwaliteit kunnen snel gaan irriteren of uitdrogen. Als je geld wilt besparen wanneer je lenzen gaat bestellen, dan kan je het beste een abonnement afsluiten op de lenzen. Lenzen bestellen kan je eenvoudig via een webwinkel doen of bij je opticien zelf. 

Multifocale lenzen

Als je moeite hebt om van dichtbij te kijken en van veraf, dan draag je vast een bril met multifocale glazen. De meeste mensen denken dat het niet mogelijk is om lenzen te dragen als je niet goed dichtbij en veraf kan kijken. Dat is echter onjuist en je kan dus prima lenzen dragen. Voor mensen met dit probleem zijn er multifocale lenzen ontwikkeld. Met deze lenzen kun je dus prima van dichtbij en veraf kijken. Wanneer je wilt kiezen voor multifocale lenzen, dan is het enorm belangrijk dat jij je ogen altijd laat opmeten omdat multifocale lenzen op maat gemaakt moeten worden. Je moet daarom ook rekening houden met een hogere prijs dan normale lenzen. 

Zorg voor lenzenvloeistof en een lenzenbakje 

Wanneer je ervoor kiest om lenzen aan te schaffen, dan is het belangrijk dat je altijd lenzenvloeistof aanschaft. Het kan namelijk voorkomen dat je lenzen uitdrogen en je kan ze dan vochtig maken met lenzenvloeistof. Doe dit nooit met water want water kan ervoor zorgen dat de lens scheurt. Ook is lenzenvloeistof erg handig als de lens irriteert in je oog. Je kan dan namelijk enkele druppels in je oog druppelen en de irritatie is dan weer snel verdwenen. Lenzenvloeistof is zeker niet schadelijk voor je oog, maar als je oogdruppels in huis hebt dan kan je het beste de oogdruppels gebruiken. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.