Je uitvaartverzekering vergelijken

Er zijn veel verzekeraars die een goede uitvaartverzekering aanbieden. Een uitvaartverzekering is namelijk voor iedereen belangrijk om eens in zijn leven af te sluiten. Het is juist goed om dit vroeg te doen. Zo is de premie per maand lager en ben je voorbereid. Het is voor je nabestaanden prettig als je een uitvaartverzekering hebt afgesloten, want dit kan helpen met dekken van de kosten van de uitvaart. Je kunt een uitvaartverzekering ook al vroeg voor je kinderen afsluiten en dit kunnen ze dan later overnemen.

Er komen meerdere aspecten kijken bij het afsluiten van een uitvaartverzekering. Er zijn ook meerdere verschillende verzekering. Om je te helpen bij het vergelijken hebben we informatie uiteengezet die je keuze hopelijk makkelijk maakt. Voordat je hulpmiddelen gaat gebruiken voor het uitvaartverzekeringen vergelijken, is het handig om deze informatie te weten.

Keuze uit drie soorten polissen bij een uitvaartverzekering vergelijken

Voordat je uitvaartverzekeringen gaat vergelijken is het handig om te weten dat er drie soorten polissen zijn waar je uit kunt kiezen. Elke verzekeraar of verzekering heeft een van deze drie polissen en hier zitten ook enkele verschillen tussen. Ze hebben elk hun eigen voordelen, maar ook nadelen. Door een keuze te maken voor de juiste polis, ben je al ver in het vergelijken van uitvaartverzekeringen. De drie verschillende polissen zijn:

De natura polis

Bij een natura polis bepaal je van tevoren welke bepaalde middelen en diensten je al betaald. Denk bijvoorbeeld aan de bloemen of het eten en drinken voor naderhand. Dit wordt dan meteen door de verzekering betaald aan de onderneming die de uitvaart regelt. Dit is prettig omdat je van tevoren al dingen vast kunt leggen, maar het kan je ook beperken in de keuzevrijheid.

De kapitaal polis

Dit wordt niet voor niks de geldverzekering genoemd. Bij een kapitaal polis verzeker je een bepaald bedrag. Dit bedrag wordt dan voor je uitvaart aan je dierbaren gegeven. Dan wordt door hen besloten op basis van jouw wensen hoe ze het uit gaan geven. Dit geld kan ook voor andere doelen gebruikt worden.

Combinatie kapitaal en natura polis

Voor het beste van beiden kun je ook gaan voor een combinatie van een kapitaal en natura polis. Hierbij bepaal je al van tevoren welke bepaalde goederen en diensten worden betaald en welk deel naar je dierbaren gaat.

Andere aspecten om naar te kijken

Als je een keuze hebt gemaakt van welke polis het beste bij je past, dan vallen er sowieso al meerdere opties weg. Hierna kun je gebruik maken van een hulpmiddel om uitvaartverzekeringen mee te vergelijken. Om de keuze nog kleiner te maken kun je ook denken aan de volgende aspecten en bedenken of je dit wel of niet nodig hebt:

  • Maak alvast de keuze tussen een verzekering die levenslang doorloopt of die stopt met premie vragen vanaf je 60 of 80 jaar. Het kan bijvoorbeeld fijn zijn als je alle premie hebt betaald voor je pensioen, maar een levenslange verzekering kan wel een lagere premie hebben.
  • Heb je kinderen? Kies dan een verzekering die ook meteen je kinderen tot hun 18 jaar meeverzekerd. Zo hebben zij ook meteen een goede verzekering en kunnen zij vanaf hun 18 verder gaan met dit te betalen.

Kijk voor meer info eens op Zeker.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.