Wat doet een holistische arts?

Holisme is een begrip dat steeds vaker aan bekendheid en populariteit wint. Beter dan ooit begrijpen we dat échte gezondheid niet louter lichamelijk is, maar dat alle aspecten van het menselijke lichaam bijdragen tot een goede gezondheid. Dit is eigenlijk een beetje de basisdefinitie van de holistische levensstijl.

Als je holistisch wilt gaan leven, dan kan je een beroep doen op een holistisch arts om eventuele gezondheidsproblemen op te sporen en op te lossen. Zo’n arts gaat wel anders te werk dan een gewone dokter, en dat is waar je hier meer over kunt lezen!

De holistische arts: wat doet die?

Traditioneel gezien houdt de geneeskunde zich bezig met het opsporen van lichamelijke klachten en wordt er een middel aangewend om die te verbeteren. Bij een holistische arts gaat het echter nog een stapje verder. Zo zal zo’n arts niet enkel op fysiologisch vlak naar problemen, oorzaken en oplossingen zoeken, maar ook op alle andere vlakken.

Gezondheid is immers een samenloop van verschillende factoren, zoals o.a.:

– Lichamelijke conditie
– Mentale weerbaarheid
– Emotionele gezondheid

Als er zich op één van deze vlakken een probleem voordoet, dan kan dat gevolgen hebben voor de gezondheid op een ander vlak. Dat is waar het holisme voor staat. Een holistische arts beseft dat, en zal de patiënt dan ook als een samenkomst van allemaal kleinere aspecten beschouwen bij het zoeken naar een oplossing voor gezondheidsproblemen.

Vele kleintjes maken één groot

Om dat te kunnen doen, moet een holistische arts natuurlijk kennis hebben van al die verschillende aspecten, zoals het geestelijke, het emotionele en het lichamelijke. Vaak is een holistische arts dan ook specifiek opgeleid om de verbanden te zien tussen organen en de emoties, het zenuwstelsel en psychologische pijn en nog veel meer verhoudingen.

Door deze kennis doelgericht toe te passen, kan een holistische arts patiënten helpen om zowel hun lichamelijke als geestelijke conditie onder de loep te nemen. En dat maakt het bereiken van échte gezondheid zoveel gemakkelijker!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.