Welke zaken doet bevatten een volledig salarispakket precies?

Ben jij al je tijd kwijt om de salarisadministratie van jouw bedrijf bij te houden? Het kan in dat geval heel efficiënt zijn om een van de salarispakketten van AFAS in te schakelen. Daarmee bespaar je jezelf niet alleen heel veel werk, maar ook veel tijd en geld dat je kan besteden aan andere zaken. Ben je benieuwd hoe zo’n salarispakket eruit ziet? Lees dan gauw verder.

Wat is een salarispakket? 

De salarispakketten van AFAS zijn pakketten waarmee je het proces van de gehele salarisbetaling een stuk gemakkelijker maakt. Met zo’n pakket wordt de uitbetaling van het salaris namelijk geautomatiseerd. Veel dingen die je nu nog met de hand doet, kan je op die manier simpelweg door de software van het pakket laten doen. Dat scheelt het doen van dubbel werk. 

In dit pakket zitten ruim 130 controles, dit wordt ook wel de payroll Auditor genoemd. Deze checken of de factuur goed wordt verstuurd, of de urenregistratie klopt en of de berekening wel zuiver is. Met deze controles maak jij zo min mogelijk fouten. Daarnaast bevat het pakket de meest actuele cao en wet- en regelgeving op het gebied van salarisuitbetalingen. De software bevat in elk geval 200 cao’s waarin pensioenregelingen en salaristabellen worden meegenomen. Het proces van uitbetalen is daarmee altijd zo up-to-date mogelijk. 

Wat is het voordeel van een salarispakket? 

Een salarispakket kan een boel helpen in het efficiënter maken van het administratieproces in jouw bedrijf. Het scheelt je een hoop tijd, maar ook maakt het de relatie tussen jou, je werknemer en de klant een stuk beter. Je kan er immers vanuit gaan dat de software minimale fouten maakt. Het proces zal dus altijd strak verlopen en je hoeft je geen zorgen te maken dat je per ongeluk te weinig geld overmaakt of te laat een factuur betaalt. Naast het feit dat je minder fouten maakt, krijg je met deze software ook heel goed inzicht in jouw data. Dat gaat met de Dashboard functie. Hier kan je kiezen of je de loonkosten wil zien, of juist de loonmutaties. Of hoe de loonschalen zich ontwikkelen bijvoorbeeld. Je kan zelf kiezen hoe diep je op de software in wil gaan. Maar uiteindelijk zorgt het ervoor dat jij op de hoogte bent van alles dat aan de gang is in jouw bedrijf.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.