Waar dient een slaapkliniek voor?

Klachten in verband met het slapen kunnen op het eerste oog worden behandeld met advies zoals het proberen van een vast slaapritme aan te houden, bij snurken wordt er misschien geadviseerd om van kant te wisselen. Mochten de klachten nog steeds last veroorzaken, kunt u het beste terecht bij een slaapkliniek. Hier wordt u behandeld door een team specialisten die streven naar concrete en snelle oplossingen. Omdat symptomen van een slaapstoornis vaak ’s nachts vertonen, is de beste manier om een diagnose te stellen, een slaaponderzoek.

Specialiste verzorging

Wanneer u bemerkt slaapproblemen te hebben kunt u het beste terecht bij een slaapkliniek. Bij Ruysdael Slaapkliniek kunt u snel terecht voor een intake met een van onze multidisciplinaire specialisten. Slaapproblemen kunnen namelijk veroorzaakt worden door verschillende factoren. Slaapgeneeskunde is dan ook een vakgebied dat de specialismen neurologie, KNO en longgeneeskunde betreft. Voor een goede diagnose en behandeling is het van belang dat u door een specialist wordt gezien die het hele spectrum overziet, en tegelijk specialistische kennis heeft. Bij Ruysdael streven we ernaar uit dat u binnen een week een afspraak heeft bij ons. Daarna zal het ook geen lang zorgtraject zijn, maar juist een korte, met concrete resultaten.

Slaaponderzoek

Op het moment dat u een afspraak heeft wordt er dus ook met een brede blik naar uw slaapproblemen gekeken. De intake wordt gedaan door onze somnologen, dit zijn artsen die door de Europese Vereniging van Slaapgeneeskunde zijn gecertificeerd en zich slaapspecialist mogen noemen. Verder zal het slaaponderzoek volledig bij u thuis plaatsvinden. Een slaaponderzoek, ook wel polysomnografie genoemd, is een hulpmiddel dat door artsen wordt gebruikt om te helpen bij het beoordelen en diagnosticeren van mogelijke slaapstoornissen. Polysomnografie meet verschillende fysiologische veranderingen zoals hart- en ademhalingssnelheid, zuurstofgehalte in het bloed, oog- en beenbewegingen en hersengolven terwijl u slaapt. De test houdt deze veranderingen in de gaten met sensoren die op uw huid zijn geplakt. De test is pijnloos en niet invasief. Tijdens de test moet de patiënt zijn gewoonlijke nachtroutine uitoefenen, zich comfortabel maken en proberen als gewoonlijk te slapen. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.