Zo kan je omgaan met erectieproblemen

Wanneer je als man erectieproblemen hebt dan kan dat grote invloed hebben op je intieme leven en het kan ook erg beschamend zijn. Als je merkt dat je erectieproblemen hebt, dan is het erg belangrijk om de oorzaak daarvan te achterhalen. Hier lees je meer informatie over hoe je omgaat met erectieproblemen. 

Hoe ontstaan erectieproblemen?

Erectieproblemen kunnen op allerlei verschillende manieren ontstaan. De meeste mannen krijgen erectieproblemen door roken of overmatig alcohol en drugsgebruik. In de meeste gevallen is de kans groot dat het erectieprobleem verdwijnt als je per direct stopt met het gebruiken van een van deze middelen. Wanneer je al jaren drugs gebruikt of erg veel alcohol drinkt, dan is er altijd een kans aanwezig dat er permanente schade is toegebracht. Wanneer een man een erectie krijgt, dan gaat de bloedsomloop op volle toeren draaien. Als je dan gebruik maakt van middelen die slecht zijn voor de bloedsomloop, dan kan je moeilijker of geen erectie krijgen. 

Ga naar de huisarts 

Veel mannen schamen zich voor erectieproblemen en gaan daarom niet naar de huisarts toe. Het is erg belangrijk dat als je denkt last te hebben van erectieproblemen dat je direct een afspraak maakt bij de huisarts. De huisarts kan namelijk direct onderzoek doen naar de oorzaak van je erectieprobleem. Vaak komt de arts er al achter om naar je manier van leven te kijken. Erectieproblemen kunnen namelijk ontstaan door roken, drugs, alcohol, overgewicht en ongezond eten. Vaak krijg je van de huisarts wel medicijnen zoals camagra of viagra mee zodat je toch een erectie kan krijgen. Ook kijkt de huisarts samen met jou hoe je op een veilige manier van het erectieprobleem af kan komen. Wanneer er te veel schade is toegebracht aan je bloedsomloop, dan is er een kans aanwezig dat de schade permanent is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.